Hogyan vágj bele?

Kérdések és válaszok vízitúrázással ismerkedőknek

Mit kel vinni?

Útnak indulnál, de nem tudod mi kerüljön a hátizsákba? Olvasd végig ezt a kis cikket és biztosan nálad lesz minden a vízitúrádon!

Vízitúra Kresz

Ránk, vízitúrázókra is vonatkoznak a vízi közlekedés szabályai, a legfontosabb pontokat az alábbiakban olvashatjátok el!

ETIKA a vízitúrán

Etika a vízen. Éljünk együtt a természettel, viselkedjünk jól a vízen.

A mentőmellény

Jelenleg hatályos szabályok szerint kötelező mentőmellényt viselni 14 év alattiaknak és úszni nem tudóknak illetve minden vízi járműben legalább 1 db-nak lennie kell.

A mentőmellény a törvények szerint minimum 100N felhajtóerővel rendelkezik, a 100N alatti mellények, úszást segítő mellények, melyek speciális esetben fogadhatóak el. A videóban a mentő- és úszást segítő mellény használatáról láthattok összefoglalót.

Kenuevező választás

A lapátválasztás fontos dolog, hiszen egy hosszú túra során nem mindegy, hogy milyen erőhatással, milyen hatékonysággal tudunk evezni.

Nincs rá egy recept, minden testalkathoz, hajótípushoz más és más lapát a jó. A videóban több módszert mutatunk be a lapátválasztáshoz. Ha sokat evezel, azt javasoljuk, hogy legyen saját, egyedi méretre gyártott lapátod!

Behajózás - Kikötés

Hogyan szállj be, hogyan szállj ki, hogyan ülj a kenuban? Ezt mutatják meg kis barátaink a videóban. Tipikus hibák, jó és rossz megoldások.

Kenu vízre tétele

Feltöltés alatt…

Kenuban evezés

Ha már bent ültök a kenuban, hogyan tovább? Hol üljünk? A szélén vagy a közepén, egy ritmusban evezzünk, vagy külön és ezt milyen tempóban? Ez derül ki a videóból.

Fürdés

Feltöltés alatt…

Kivel?

Hová?

vízterület ismertetők

Vízitúrás események