Vízterület ismertető: Dráva

A Dráva folyó hazánk egyik legkedveltebb vízitúrás területe. Természeti szépsége, izgalmas technikás víze egyedülálló, és mivel engedélyköteles rajta a túrázás, így a Duna-Dráva Nemzeti Park jóvoltából a vízitúránk során más túracsoporttal nem találkozunk. A Dráva magyarország legtisztább vízű “nagyfolyója”, számtalan védett és fokozottan védett vízi és szárazföldi állat otthona. Itt él többek között a fekete-gólya, hordalékkupacain fészkel a parti csér.

A Dráván való túrázáshoz engedélyt kell kérni a Duna-Dráva Nemzeti Parktól, az engedély nélkül túrázókat a vízirendészet eltávolítja a vízről! A vízről kiszállni, kikötni csak a Nemzeti Park által meghatározott pontokon lehet, minden egyéb kikötés büntetést vonhat maga után. Az engedélyünk végig legyen a hajóban, amivel utazunk! További információkat az engedély ügyében a Duna-Dráva Nemzeti Parktól kell kérni. (www.ddnp.hu)

Az nemzeti park által meghatározott megállóhelyek nagy része nomád, félnomád, a kényelmesebb szállást kedvelőknek érdemes a közeli falvakban fedett szállás után nézni. Kivétel Szentborbás, ahol (a kiadvány készítésének pillanatában) lehetőség van a gátőrházat kibérelni.

Ajánlott eszközök:

Kajak, kenu, Motoros hajók, Evezős hajók

Mire kell figyelni?

Hajóforgalom, Erős sodrás, Gyors vízfolyás, éles kanyarok

Nehézség:

Vadregény:

Szolgáltatás: