Oktatásban dolgozók vízitúrája a Tisza-tavon

Folyamatosan zajlanak Abádszalók és Tiszaderzs térségében is az oktatásban dolgozók ingyenes vízitúrái. Egy rövid beszámoló a sok-sok túrából a következőkben olvasható

A pedagógusok részére 3-4 órás evezős vízitúrát szerveztünk a Tisza-tó déli részén. Korábbi személyes egyeztetésre a vízitúrára a Hevesi Körzeti Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Hevesi József Tagiskolája pedagógusai 35 fővel vettek részt.

A nagyobb létszám miatt a túra már a közösségi felületeinken nem került meghirdetésre.

A túra időpontja : 2024.06.14. napon került megtartásra

A túra helye: indulási/érkezési pont: Tiszaderzs Kárász kikötő, 5243. Tiszaderzs, Keszeg utca 1. sz

A kikötőben rendelkezésre álló 4 fős kenuk bérlésével, és saját meglévő eszközből 1 db. 12 fős Viator Mundi családi evezős kenuval (óriás kenu) vettek részt vendégeink a vízitúrán.

A túrát két turnusban valósítottuk meg. A vízitúra táv: 10 km . Nehézségi fokozata: könnyű, kezdő szintű.

A résztvevők száma: 35 fő volt.

A felszerelést( evezőket, mentőmellényeket, vízhatlan zsákokat) a vállalkozás biztosította. A túra megkezdése előtt 09.00. -10.00 óráig evezős oktatás megtartására került sor.

A túra útvonala: Tiszaderzs kikötőből indulva- Tiszaderzs ártéri kubik – élő Tisza – Sarudi medence –Tiszanána-dinnyéshát –Tiszaderzs kikötő.

A túra jó hangulatban telt, az időjárás is kegyes volt hozzánk. Az áradó Tiszát völgymenetben élveztük, majd ártéri tündérfátylasok és tündérrózsás belső tavakon pihenve visszafelé, enyhe ÉK-i oldalszélben a védett kubik sávban tértünk vissza a kikötőbe. Rendkívüli esemény, borulás vagy baleset, személyi sérülés nem történt.

A túrát követően egy finom bográcsos babgulyással vendégeltük meg a résztvevő pedagógusokat, melyet 35 főre a kikötő melletti Horgász büfé készített.

Túraszervező: https://www.facebook.com/csonaktura
Megosztás: