Nyárköszöntő Rába-party – Június 22

A csörötneki Csörötneki Rábarátok Víziturisztikai Szabadidős és Sportegyesület június 22-én tartotta idei szezonnyitó óriás vízreszállását Csörötneken. Ennek a sikeres programnak a beszámolóját olvashatjátok

Ha nyár , akkor csörötneki Nyárköszöntő Rába-party, immáron 18. alkalommal, melyen az alig három éves egyesületünk már másodjára tartott nyílt napot a Rábán.
A reggeli hirtelen jött eső után tökéletes nyári idő várt mindenkit a Rába partján lévő Akácfa kempingben. A délelőtt során is már szép számmal jöttek a regisztrációs igények a fél óránként meghirdetett kóstolgató jellegű túrákra, ám az ostrom szerű érdeklődés csak délután következett, mely komoly logisztikai szervezést igényelt részünkről, hogyan is tudjuk sűríteni a túrák indulásait. Az eredetileg meghirdetett, 17 órás záró túra után is még jóval eveztettünk, egészen fél 7-ig🕡, hiszen nagy örömünkre hatalmas számú jelentkezés mutatkozott. 🛶🛶🛶
A nap végére több, mint 200 érdeklődőt, kicsit és nagyot sikerült megismertetnünk a rábai víziturizmus egy kis szeletével, és ez szó szerint így van, hiszen több 3 éves kisgyermek, és nagyon sok nagymama, nagypapa is evezett velünk e csodálatos nyári szombaton.
Programunkat Szent Iván-éj apropóján idén is vízi felvonulással zártuk, melyre több száz fős nézősereg érkezett meg a Rába hídra és környékére a kempingben lezárult Karthago koncertről . A felvonuláson bemutatkozott a Magyarlak-Csörötnek Általános Iskolája, az újonnan alakult, rábai vízi turizmust összefogó Aktív Rába Szövetség, a Weking Egyesület tagjai hatalmas viking zászlóval érkeztek. Bemutatkozott a Csörötnek Község is egy katamarán hajón. A helyi malom jelentőségére egy katamarános installáció hívta fel a figyelmet. A felvonulók sorát a Csörötneki Rábarátok Egyesület bemutatkozó hajója zárta. A show kiváló zenei aláfestését a Körmendi Fúvószenekar fiatal csapata szolgáltatta a töltés oldalról. A rövid, de annál színesebb csorgást követően csodálatos tűzijátékban és annak a Rábán tükröződő fényjátékáben gyönyörködhetett a közönség.
☝️ A végére pedig néhány személyes hangvételű mondat: nagy büszkeséggel töltött el a nap végén a tudat, hogy alig hároméves kenus egyesület lévén, akik közül sokan nem is olyan rég, vagy csak most ismerkednek komolyabban a kenuzás technikájával, sikerült egy ilyen nagyszabású rendezvényt ennyire gördülékenyen lebonyolítani. Köszönet a kormányosainknak, a parti biztosítóknak, a lányoknak az adminisztrációs munkájukért, a díszítésért. És természetesen köszönjük azon evezős barátainknak, akik bár nem egyesületünk tagjai, de e napon csatlakoztak hozzánk, és velünk együtt örültek a program végeztével.
Köszönjük a Magyar Vízitúra Szövetség és az Aktív Magyarország támogatását, akik nélkül a programot nem tudtuk volna megvalósítani.
(Rengeteg kép készült a nap során, ezeket is hamarosan közzé fogjuk tenni, addig itt egy kis ízelítő.)

Megosztás: