Megalakult a Magyar Vízitúra Szövetség

2022 november 4-én, 33 megjelent civil és egyéb szervezet képviselői jelenlétében megalakult a Magyar Vízitúra Szövetség. A szövetség megalakulása egy régen várt lépés volt a hazai vízitúrás szervezetek körében, tekintettel arra, hogy ez az első olyan országos civil szervezet, amely ekkora bázissal rendelkezik és kifejezetten a vízi turizmus fejlődését támogatja, tagjain keresztül. A szövetség a Magyar Vízitúra Klaszter tagjai egyetértésével, az alapszabály együttes elfogadásával Leányfalun, az ikonikus Vadkacsa Egyesület Wichmann Tamás Oktatóközpontjában tette le az alapkövét, egy jó hangulatú alakuló ülés keretében.

A Magyar Vízitúra Szövetséget 5 elnökségi tag képviseli, név szerint: Dallos Sándor (Felső-Tiszai Vízi Sportegyesület), Fűzfa Zoltán (Pisztráng Kör Waldorf Természetvédő és Természetjáró Egyesület) Klemencz Henrik (Duna-Régió Víziturisztikai Szövetség), Szabó Miklós (Dunai Sárkányok Sárkányhajós és Természetjáró Egyesület Vác) és Tóth Ákos (Dunai Flottilla Gyermek és Ifjúsági Vízitúra Egyesület)

A szövetség megkezdte munkáját, számít a meglévő alapító tagok munkájára és sok szeretettel várja az új, belépni kívánó tagok csatakozási kérelmét is.

A szövetség a www.vizitura-szovetseg.hu oldalon érhető el, mely folyamatos fejlesztés alatt áll és a tervek szerint hamarosan meghatározó vízi-turisztikai portállá alakul át.

Megosztás: