Győri Szabóky-s diákok a Szigetközben – első élmények vízen

Győri Szc Gábor László Építő- És Faipari Szakképző Iskola Szabóky Adolf Szakiskolai Intézményegysége diákjai izgalmas kalandot élhettek át a Szigetközben a Vízcsöppek Duna-Régió Szövetség és a Magyar Vízitúra Szövetség közös vízitúráján, Dunaszigeten, a Pisztrángkör Ököparkban, ahol egy különleges vízitúrán vettek részt. Az iskola sajátos nevelési igényű diákjai és kísérőik együtt, húszan vettek részt ezen az AKTÍV programon, amely mindannyiuk számára felejthetetlen élményeket tartogatott.

A vízitúra egyik legmeghatóbb és legemlékezetesebb pillanata az volt, amikor egy diák, aki betegsége miatt kerekesszékkel él, kipróbálhatta az evezést egy speciálisan kialakított Viator Mundi csónakban. Ez az élmény nem csak számára, hanem az egész csapat számára inspiráló és örömteli volt. A különleges csónak lehetővé tette, hogy ő és társai is teljes mértékben részt vehessenek a programban, és átélhessék az evezés örömét, ami hatalmas bátorságról és kitartásról tett tanúbizonyságot. Itt kell megemlíteni a kísérő szülőket is, akik bátran beültek a gyerekek mellé és együtt élhették át életükben először a vízitúrázás szépségeit

Az evezés után a csapat közös bográcsozással zárta a napot, ami remek alkalmat nyújtottze volt a kívánság), majd jóízűen elfogyasztották azt a Zátonyi-Duna partján. A közös főzés és étkezés nemcsak az ízletes ebéd miatt volt emlékezetes, hanem a baráti beszélgetések és nevetések miatt is, amelyek még közelebb hozták egymáshoz a résztvevőket.

Összességében a vízitúra a Szigetközben nemcsak fizikai aktivitást és szórakozást jelentett a diákok számára, hanem olyan élményeket is, amelyek segítették őket abban, hogy leküzdjék saját korlátaikat, és új barátságokat kössenek. Az ilyen események nemcsak az egyéni fejlődést szolgálják, hanem hozzájárulnak a közösség erősítéséhez is, hiszen a közösen átélt kalandok és kihívások hosszú távon is összekovácsolják a résztvevőket.

Megosztás: