Élmények SUP-on – RLVSE

Egy kis összefoglaló a Rákóczi László SUP-ot és vízitúrát népszerűsítő eseménysorozatából

Sok élménnyel lettünk gazdagabbak az elmúlt 2 hétben. Mint tudjátok, több helyszínen is jelen vagyunk. Amíg Karesz több mint 50 általános iskolás gyerekkel szállt vízre Taksonyban, hogy bejárja a helyi úszólápok világát, én a Balatonon vártam a gyerekeket.

Balatonvilágoson megtartottuk a Vízbiztonsági és SUP sportág bemutató napunkat a helyi általános iskola gyermekeinek, csak úgy, mint tavaly. Jó nagy szelet és hullámokat kaptunk, így élesben megtapasztalták a gyerekek, hogy a VÍZ AZ ÚR! Sokat tanultunk, bízom benne, hogy ezek az ismeretek beépülnek, és felelősségteljesen hoznak majd döntéseket minden alkalommal, amikor a nyáron leugranak a strandra.

Balatonfűzfőn a Bartos Sándor Általános Iskola „speciális igényű” gyermekeivel voltam vízen, az elsősök kivételével az összes évfolyammal.

Azt mondták nekem, hogy sajátos nevelési igényű gyerekkel nem lehet vízre szállni, meg akkora felelősség, hogy nem lehet bevállalni.

És még azt is mondták, hogy tanulásban akadályozott gyerekekkel meg konkrétan lehetetlen.

Hát irtó büszke vagyok, hogy minden károgóra rácáfoltunk… Fantasztikus volt minden napom a gyerekekkel. Jellemzően 8 gyereket tettem fel egyszerre a SIC mothership anyahajó nagydeszkára, plusz egy-egy tanár nénit és bácsit, akik csak halkan megjegyzem elképesztő jók voltak!!! És rendszerint azonnal működött a rendszer. Nem volt fegyelmezési probléma, csak jókedv, új élmények, új tapasztalások. Amikor a víz ezt lehetővé tette, volt hogy több, mint 60 percen keresztül követték a gyerekek szóról szóra minden utasításom. Ámulatban vagyok, hogy mennyire együtt voltunk. CSAPATBAN! Köszönöm a Bartos sulinak, a szülőknek, hogy megbíztak bennünk!!! Folyt.köv. 🙂

ui.: holnap a Vakok- és Gyengénlátók Veszprém Megyei szervezetének tagjait várom.

Miért? Mert LEGYEN A VÍZITÚRA MINDENKIÉ!

Megosztás: