Dallos Sándor Aktív Magyarország díjazott

Szövetségünk egyik elnöke, tapasztalt szakembere jól megérdemelt kitüntetését vette át a 2022-es Aktív Magyarország Konferencián. Gratulálunk Neked Sanyi!

Forrás: https://turizmusonline.hu/cikk/turisztikai_szakemberek_az_aktiv_magyarorszagert_dijazottjai_kozott

Idén második alkalommal adták át az Aktív Magyarországért díjakat. A tavaly alapított állami kitüntetés azoknak a szakembereknek a munkáját díjazza, akik az aktív életmód és aktív turizmus területén példamutató, kiemelkedő tevékenységet végeztek. Így a díjazottak között voltak idén a PET Kupa szervezői, utazási iroda vezető, turisztikai szakember, sportrendezvény szervező és marketing szakember is. A díjakat az Aktív Magyarország konferencián Révész Máriusz, aktív Magyarországért felelős államtitkár adta át Egerben.

A díjazottak:  

Dallos Sándor, a Vidám Delfin Kemping, Panzió és Utazási Iroda ügyvezetője az első, aki 2022-ben Aktív Magyarországért díjban részesült. Az egyesületet még Sándor szülei, egy közismert nyíregyházi pedagógus házaspár alapította, amely ma már három generáció munkáját dicsérő családi vállalkozás. A família tagjai úszást szerveznek vidéki gyerekeknek, erdei iskolát és kempinget üzemeltetnek Tiszabecsen, vízitúrákat és sítáborokat szerveznek, nyaranta sportnapközibe várják a diákokat, 25 éve pedig saját utazási irodát nyitottak a megyeszékhely belvárosában. A Testnevelési Egyetemen köztársasági ösztöndíjjal végzett, három lánygyermek büszke édesapjaként dolgozó aktív turisztikai szakember nap mint nap a gyakorlatban valósítja meg az egészséges életmódra történő nevelést.

Gui Angéla, az Egy Vérből Vagyunk Alapítvány kötelékében önkénteskedve már több száz árva gyermek sorsát fordította jobbra. A Nagykárolyban született kétgyermekes édesanya bejárva a világot 39 évesen döntött úgy, hogy elkezd futni. Tette mindezt nemcsak maga miatt, hanem azzal a céllal is, hogy a szűkebb-tágabb környezetének segítsen ezzel. Az azóta eltelt időben a civilben marketingvezetőként dolgozó nő maratoni távokon is túl van, illetve már számos jótékonysági futást is szervezett, amellyel több gyermekotthont is támogatott a Kárpát-medencében. Személyisége, lelkesedése, feladást nem tűrő gondolkodása, önzetlen segítségnyújtási szándéka sokak számára lehet példaértékű.

Vissi András, a Scardobona Consulting ügyvezetője, aki határon átnyúló térségfejlesztéssel, hálózatépítéssel, projektmenedzsmenttel és partnerközvetítéssel foglalkozik. Munkája fókuszában a nemzetközi együttműködések kialakítása áll, melynek során aktív- és ökoturisztikai programokkal kapcsolja össze az osztrák, a szlovák és a magyar nemzetet. Neve olyan fejlesztésekkel forrt egybe, mint a Mária-út kiépítése, a határon átnyúló PaNaTour kerékpártúrák elindítása és a Bike&Boat víziturisztikai program létrehozása. Igazi motorja a Kőszegi-hegység, a Sopron-Fertő és a Szigetköz turisztikai fejlesztésének úgy az infrastruktúra, mint a teremtett környezet megóvása terén.

Péter Attila, a Szabadidősport-eseményszervezők Országos Szövetségének elnöke, számos szabadidősport-rendezvény szervezője, a legnagyobb hazai szabadidősport versenyek állandó speakere. Eredetileg testnevelő tanár, tájfutó és edző is. A négygyermekes, négy unokával büszkélkedő szakkommentátor laza, közvetlen stílusával három évtized alatt a magyar sportélet megkerülhetetlen ikonjává vált. A feleségével közösen lebonyolított, mára óriási népszerűségnek örvendő saját szervezésű versenyeivel méltán érdemelte ki a „futás és a triatlon magyar hangja” elismerő címet.

Idén egyedüli szervezetként a Természetfilm.hu Egyesület vehette át az Aktív Magyarországért díjat. Az Egyesület szervezi a tiszai és bodrogi PET Kupát, amely egyszerre természetvédő önkéntes munka és jelentős aktív turisztikai rendezvény is. Az egyesület 1996-ban alakult, elsősorban ismeretterjesztő televíziós műsorok, dokumentumfilmek előállítására. A független alkotóműhely elsődleges célja a természeti értékek megörökítése, valamint az azok megőrzésén, megismerésén munkálkodó szakemberek és kutatók népszerűsítése. A kezdetben kizárólag vízalatti filmek készítésével foglalkozó csoport a folyamatosan gyarapodó filmográfiáján felül több kezdeményezéséről is ismert. Innen ered például a mára mozgalommá fejlődött PET Kupa ötlete, innen indult nemzetközi útjára a Popular Science Video Workshop, de az itt dolgozók alapították az élő vadkamerás közvetítésekre szakosodott Filmdzsungel Stúdiót is. Munkájukat óriási sikerek, széleskörű társadalmi megbecsülés és elképesztő mennyiségű elismerés övezi.

Megosztás: