Végtaghiányos fiatalok sárkányhajóban

Zajlik a Dunakanyarban az a különleges eseménysorozat, mely keretében a Sárkányhajótúrák a Dunakanyarban csapat vezetője Selymes Nóra a Végtaghiányos Gyerekekért Alapítvány „gyermeke” számára szervez vízitúrákat. Nóra beszámolóját olvashatjátok az alábbi sorokban az első alkalomról:

Tegnap délután egy felkavaró és különleges élményben volt részem. A Végtaghiányos Gyerekekért Alapítvány nyári táborosai jöttek hozzánk sárkányhajózni. Amikor megláttam, hogy a legtöbb gyereknek, és a kísérőknek is valamelyik karja sérült, eléggé elkezdtem aggódni, hogy hogyan fognak tudni evezni. Amikor elindultunk, kicsit kaotikusan nézett ki a dolog, mindenki összevissza kalimpált, próbálták egy és fél karral megoldani a feladatot. Aztán csak összerázódtak, és a hajó megindult. Végül leevezték ugyanazt a távot, amit a többi gyerekcsoport. Kiszállás után elmondtam nekik, hogy az elején eléggé aggódtam, de minden várakozásomat felülmúlták, és ha az életben minden akadályt ilyen elszántsággal és kitartással vesznek, akkor minden rendben lesz.

Azt hiszem egy ilyen nap után egy kicsit megáll az ember és elgondolkodik, és átértékeli az életét, meg hogy milyen piszlicsáré dolgokon tud problémázni.

Az ingyenes sárkányhajós élményprogram a Magyar Vízitúra Szövetség és az Aktív Magyarország támogatásával valósult meg.

A téma érzékenységére való tekintettel a fényképek alapos válogatás után kerültek nyilvánosságra.

Megosztás: