Erdélyiek a Szigetközben – Szigetközről tanult 120 erdélyi barátunk Kisbodakon

Székelyszentkeresztről érkezett az a közel 120 fő, akik Győrzámoly település testvérvárosát képviselve töltöttek el pár napot a Szigetközben, bejárva a nevezetességeket és természetesen nem hagyhatták ki a Szigetköz Jártassági Tanfolyamot sem, ahol a vízi világról, Kisbodakról és a vízitúrázásról tanulhattak. Hegyi emberek létére imádták az egész napos programot.

forrás: http://vizikulturhaz.kisbodak.hu/erdelyiek-a-szigetkozben-szigetkozrol-tanult-120-erdelyi-baratunk/

Az eseményt az Aktív Magyarország és a Magyar Vízitúra Szövetség támogatta, fő szervező: Duna-régió Víziturisztikai Szövetség

Busszal és személyautókkal érkeztek a délelőtt folyamán Kisbodakra a résztvevők, az első állomásuk pedig a Harangláb Kisvendéglő volt, ami keretes szerkezetbe zárta az egész napot, hiszen innen indult a túra és itt is ért véget egy valóságos lakoma formájában. Tímár Gábor, Kisbodak Polgármestere köszöntötte a résztvevőket, kis előadást tartott a faluról, majd Tímár Éva a szokásos, tematikus falusétával indította a Szigetköz Jártassági Tanfolyamot.

Közben a vizes csapat is serényen készülődött, hiszen a csapat szépen lassan sétálva érkezett a vízibázisra, ahol átvehették a felszerelést, mentőmellényt, evezőlapátot – volt egy jó kis kavalkád, kellemes, jó hangulatú zűrzavar.

Nem volt más hátra, mint előre, irány a kikötő, ahol nem könnyen, de megtartottuk a vízitúra felkészítést, ki hová üljön, mit csináljon, hogyan evezzen, mit hogy fogjon… nem volt egyszerű, hisz a fiatal székely néptáncos barátaink igen komoly hangerővel bírtak!

Nagyjából minden rendben ment a parton, irány a víz. Több turnusban mentünk a Viator Mundi családi csónakokkal, hiszen egyszerre ennyi emberrel nem szállunk vízre, a parton maradtak egy része addig előre megebédelt, hogy ne egyszerre kelljen 120 főt az étteremben kiszolgálni. Nem eveztünk hosszút, egy 10 km-es túrakör elég volt azért több turnusban, kellően elfáradt mindenki ahhoz, hogy az utolsó csapat is felfalja még az üres tányért is a Harangláb Kisvendéglőben.

Megosztás: