Élménybeszámoló – Százhalombattai Arany János Általános Iskola és Gimnázium –

Az SNI tagozat valamennyi diákja, pedagógusai, valamint néhány szülő egy csodálatos napot tölthetett el az Aktív Magyarország és Magyar Vízitúra Szövetség támogatásával létrejött ingyenes programon.

Ki autóval, ki gyalogosan, de mindenki nagy-nagy izgalommal érkezett reggel a helyszínre. A napot egy gyógypedagógus kolléganő irányításával jó hangulatú csapatépítő játékokkal indították a gyerekek. Izgatottan várták az evezést, de ezt meg kellett, hogy előzze egy alapos ismertető az evezésről, beszállásról, biztonságról. A gyerekek többször is kérdeztek, hogy mit hogyan kell majd csinálniuk. Ezt követően kezdődött meg a vízre szállás. Sok tanuló szemében bizonytalanság bujkált, hiszen most készültek először kenuba ülni. A beszállás sok időt vett igénybe, de a házigazda egyesület segítő fiataljainak türelme és segítőkészsége átsegített minket a kezdeti nehézségeken.

Miután kicsik és nagyok egyaránt elhelyezkedtek a hajókban, kezdődhetett az evezés a Duna holtágán, a Kácsás-sziget mentén. Az összehangolt lapátolás nem mindig sikerült, de ügyes kormányosaink vezetésével minden hajó szépen haladt előre a vízen. Volt, aki megszeppenve, volt, aki kacagva élvezte a vízitúrát, gyönyörködött a Dunapart szépségében.

A kiszállás már olajozottabban ment. Diákjaink lelkesen segédkeztek a kenuk szárazföldre rakásában is. A napot egy finom ebéd zárta. A gyerekek boldogan beszélgettek a finom falatok mellett a délelőtt folyamán szerzett közös élményeikről.
Köszönjük a Dunai Flottilla Egyesület segítőinek, az Aktív Magyarországnak és a Magyar Vízitúra Szövetségnek, hogy ilyen nagyszerű, felejthetetlen élményekhez juttatta tanulóinkat és természetesen minket, pedagógusokat is.
Kun Ágnes, gyógypedagógus

Megosztás: